Vad betyder överbokning när det gäller webbhotell?

Inom många branscher är det vanligt att företag överbokar den tillgängliga kapaciteten. Ett bra exempel hittar vi i flygbranschen. Flygbolagen vet om att alla platser inte kommer att utnyttjas och överbokar varje flygplan med en eller två platser. Ett annat exempel kommer faktiskt från internetvärlden. Det finns ju begränsad kapacitet när det handlar om internettrafik. Ändå har du och jag inga problem att köpa abonnemang med obegränsad surf och vi drabbas sällan av några problem.

Överbokning sker också även ofta när det handlar om webbhotell. Vad det betyder är att den sammanlagda kapacitet som ett webbhotell har sålt till sina kunder överstiger den faktiska kapaciteten. Webbhotellet räknar helt enkelt med att alla kunder inte kommer att utnyttja den totala kapacitet som de betalar för.

Vad betyder då detta för dig som letar efter ett bra webbhotell? Jo, idag innebär webbhotellens överbokningar sällan något problem. Det var värre för några år sedan då den tillgängliga serverkapaciteten och bandbredden var betydligt lägre än vad den är idag. Om du vill vara säker på att hitta ett webbhotell för vilket du alltid kan använda hela din beställda kapacitet vid varje enskilt tillfälle kan du hålla utkik efter webbhotell som uttryckligen meddelar att de inte överbokar sin kapacitet. Du kan dock ha stora problem att hitta ett sådant webbhotell. Du ska också vara beredd att betala en extra slant.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit