Vad är IFTTT för något?

Tycker du ibland att du behöver en personlig assistent som tar hand om alla de där repetetiva och tidsödande aktiviteterna du gör på nätet? Jag till exempel använder Dropbox varje dag för att lagra alla mina filer, jag använder Gmail att organisera min kalender och jag är på Twitter för att hänga med vad i som händer i min industri.

Visst skulle det vara bra om man kunde kombinera alla dessa tjänster att få dem att arbeta tillsammans – helt automatiskt!

Det går faktiskt, för det finns en tjänst som heter IFTTT (”If This Then That”) som kan göra just det.

”Om Det Här så Gör Det Där”

IFTTT.com är en tjänst som (helt gratis) automatiskt knyter ihop över 80 kanaler, tjänster och program på nätet genom vad dom kallar ”recept”.

IFTTT har kallats nätets gaffatejp och här är ett par exempel på ”om det här så gör det där” recept:

”Väderprognos via sms” till ”Skicka Instagram foton till Tumblr” eller ”Spara min Gmail kontakter i Google Docs”.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit