Utländska Webbhotell

Bästa Utländska Webbhotell

Vi ska inte sticka under stol med att det ibland finns bättre lösningar på den internationella marknaden när det gäller webbhosting. Självklart finns det fördelar med utländska webbhotell. Ofta är dessa väletablerade och konkurrenskraftiga, eftersom de har varit på marknaden länge och kan erbjuda bra priser på riktigt kraftfulla webbhotellspaket.

Ett av de mest populära och prisvänliga alternativen är HostGator.com, Bluehost.com och InMotionHosting.com är två andra alternativ som är värda att titta närmare på. Här hittar du en jämförelse mellan Bluehost och HostGator. Ett sista alternativ om billigt pris är en avgörande faktor är företaget WebHostingPad.com.

De är ofta vitt använda och är därför lätta att hitta recensioner om, och det kan kännas tryggt att få ta del av rekommendationer. Särskilt om du inte vill pröva dig fram så kan det kännas bra att direkt välja något som du litar på. Ofta har dessa webbhotell också ett brett utbud av funktioner som ibland kan verka svårslagna bland det svenska urvalet.

Ompekning av domännamn och SEO är ofta något som kommer upp som nackdelar med att skaffa webbhosting utomlands men så är inte fallet. Det brukade vara viktigt med serverns placering, d.v.s. att ha sin sajt på ett svenskt webbhotell server för att synas på den svenska marknaden. Sökmotorer som Google har blivit smartare och idag förstår dom att en .se eller .nu sajt på svenska riktar sig mot Sverige oberoende av serverns geografiska placering (vare sig i Sverige eller utomlands).

Nackdelen är naturligtvis att du inte kan få support på svenska, och det kan göra det knepigt ibland. Oavsett om du är privatperson eller företagare kan det ibland hjälpa att få ställa en fråga på svenska, särskilt om du försöker anpassa något till svensk användning eller till den skandinaviska marknaden. Det är inte många som har behov av det utanför Norden.

Till saken hör också att kontrollpanelen och den rent administrativa sidan av ditt webbkonto inte är på svenska om du väljer ett utländskt webbhotell. Det behöver inte vara ett problem naturligtvis, men det är tänkvärt innan du slår till och skaffar ett webbhotell utomlands.