SE-domän eller NU-domän?

SE-toppdomänen är den som gäller för Sverige som land. NU-domänen är egentligen toppdomänenför den lilla ön Niue i Stilla havet men eftersom ”nu” är ett vanligt ord på svenska som dessutomgör sig utmärkt i ett domännamn som är till för en kampanj eller ett domännamn som innehåller enuppmaning har .nu blivit en vanlig toppdomän i Sverige. Men, fungerar en .nu-adress lika bra somen .se-adress?

För en webbplats funktion spelar det ingen roll vilken toppdomän du köper. Det är innehållet påwebbplatsen som spelar roll, inte vilken toppdomän du använder. SE-domänen är dock standard.Om en person vet namnet på webbplatsen men inte kommer ihåg vilken toppdomän namnetligger på kommer han eller hon garanterat prova med .se först. Dessutom finns det en allmänuppfattning om att ett domännamn som inkluderar .se känns mer seriös. Notera att det inte behövervara så, men om du exempelvis ska göra en större satsning på nätet, där toppdomänen är viktig ivarumärkesbyggandet, bör du använda SE-domänen.

När det gäller svenska bokstäver i domännamnet spelar det ingen roll vilken toppdomän du väljer. Svenska bokstäver, såsom å, ä och ö, fungerar lika bra under båda toppdomänerna. När det gällerpriset finns det normalt sett en skillnad mellan .se och .nu. NU-domänen är något dyrare än SE-domänen.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit

SE-domän eller NU-domän?

SE-toppdomänen är den som gäller för Sverige som land. NU-domänen är egentligen toppdomänenför den lilla ön Niue i Stilla havet men eftersom ”nu” är ett vanligt

Läs Mer »