Kan jag lita på alla webbhotell?

Av rubriken kan du säkert dra slutsatsen att svaret på frågan är ”nej”. De allra flesta webbhotell sköter sig och försöker se till att deras kunder får den absolut bästa och säkraste tjänsten, men det finns alltid något rötägg i webbhotellsbranschen, precis som i alla andra branscher. Det du ska göra för att undgå att råka ut för ett av de sämre webbhotellen är att vara mycket noga med att undersöka olika webbhotell innan du blir kund hos ett av dem. Du bör särskilt undersöka följande tre faktorer.

Support

Ett bra webbhotell erbjuder tekniskt stöd samt svarar på andra typer av frågor under större delen av dygnet. Ett opålitligt webbhotell kanske påstår att supporten är bemannad 24/7, även om det inte förhåller sig på det viset. Var noga med att testa supporten på ett webbhotell innan du tecknar ett avtal. Om du har en lönsam webbplats och den ligger nere ett antal timmar vill du säkert få tag på kunnig supportpersonal omedelbart, inte vänta tills kontorstid nästa dag.

Säkerhetslösningar

Automatisk backup, fysiska brandväggar och automatisk skanning efter säkerhetsrisker är bara några exempel på säkerhetslösningar som är ett måste i dagens sårbara IT-miljöer. Om du undersöker ett webbhotells webbplats och märker att det inte finns någon information om vilka säkerhetslösningar som webbhotellet använder ska du dra öronen åt dig.

Kostnader

En del webbhotell lanserar kampanjer som nästan verkar för bra för att vara sanna. Inte sällan är kampanjerna just det, för bra för att vara sanna alltså. Det är inte gratis att driva ett webbhotell. Det kostar en del pengar. Om du erbjuds hosting för korvören kan det vara så att du i ett senare skede får en ganska saftig räkning, med en mängd märkliga avgifter, eller att du helt enkelt får en
undermålig tjänst.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit

SE-domän eller NU-domän?

SE-toppdomänen är den som gäller för Sverige som land. NU-domänen är egentligen toppdomänenför den lilla ön Niue i Stilla havet men eftersom ”nu” är ett vanligt

Läs Mer »