Hur mycket lagringsutrymme behöver du?

När du besöker ett webbhotell ser du en mängd olika erbjudanden. Det som skiljer olika erbjudanden åt är bland annat trafikmängd och lagringsutrymme. Ju större kapacitet du vill ha, desto mer pengar måste du betala. Genom att beställa ett webbhotellspaket i vilket du får en mindre kapacitet för lagring kan du spara en del pengar. Kom dock ihåg att inte snåla för mycket när det gäller lagringskapaciteten. Om du beställer ett webbhotellspaket med en låg lagringskapacitet får du förmodligen räkna med att inte kunna utnyttja särskilt många av webbhotellets extratjänster, utan att betala extra för detta.

Den naturliga frågan i detta sammanhang är hur stort utrymme en webbplats tar. Vi kan överraska dig med att det förmodligen är mindre än du tror. En mindre webbplats med ett 20-tal sidor och ett ganska moderat användande av bilder tar endast upp cirka 3Mb. En större webbplats med en bit över 100 sidor tar sällan upp mer än 20 Mb.

För att se hur stor en webbplats är kan du gå in i filhanteraren för din webbplats och högerklicka på den mapp som samlar alla de filer som kan visas för en besökare (root-mappen). Då kommer du att se hur stor plats din webbplats tar upp totalt sett. Om du ännu inte har publicerat din webbplats på nätet, utan för tillfället enbart har den lagrad lokalt på din hårddisk, så högerklickar du på den mapp som hyser dina filer.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit