Hur du på mindre än 1 minut gör din WordPress installation säkrare

Här är en enkel 2-stegs guide till hur du gör din WordPress installation säkrare, det hela tar mindre än en minut att göra.

Installera WordPress via Softaculous

Softaculous är ett ”1-klick” installationsprogram som kommer inbyggt med Cpanel (kontrollpanel). De flesta webbhotell bör ska idag ha Softaculous inbyggt in Cpanel (kolla med ditt webbhotell om du är osäker, alternativt välj ett webbhotell som har det).

Först, gå till Softaculous från din cPanel.

Följ instruktionerna för att installera WordPress med hjälp.

Gör din WordPress installation säker

Längst ner på installationssidan erbjuds du ett par alternativ.

Det första du vill göra är att kryssa i rutan för att ”begränsa inloggningsförsök”. Nu kommer en smart liten plugin som heter ”Limit Login Attempts” att installeras, det här pluginet begränsar antalet inloggningsförsök, med andra ord brute force försök att knäcka dina inloggningsuppgifter kommer att stoppas.

Det andra du vill göra är att schemalägga automatiska backuper . Softaculous kan ta automatiska backuper via CRON-jobb (en gång per dag, vecka eller månad). Om till exempel din webbplats av misstag raderas eller om den blir hackad, så kan du återställa din webbplats från en tidigare sparad backup.

Det är allt. Om du har följt dom här två stegen så har du enkelt men effektivt gjort din WordPress installation mycket säkrare.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit

SE-domän eller NU-domän?

SE-toppdomänen är den som gäller för Sverige som land. NU-domänen är egentligen toppdomänenför den lilla ön Niue i Stilla havet men eftersom ”nu” är ett vanligt

Läs Mer »