Hur byter man webbhotell?

Det går en del rykten på nätet om att det skulle vara svårt, eller till och med omöjligt, att byta webbhotell. Frågan är, ska du lita på ryktena och avstå från att byta webbhotell? Du vill ju inte att det ska uppstå några problem med din webbplats.

Du behöver absolut inte vara orolig för att byta webbhotell. Är du missnöjd med ditt nuvarande webbhotell, eller har hittat ett erbjudande som är för bra för att missas, så ska du absolut byta. Det gäller dock att du tänker på några saker innan du initierar flytten för att bytet av webbhotell ska gå så smidigt som möjligt.

För det första ska du göra en fullständig backup på alla de filer du har lagrade på webbhotellet. Logga in på webbhotellet och gå in i filhanteraren och ladda ner filerna, antingen manuellt eller via FTP. Gör också en backup på den eventuella e-post du behöver ha kvar.

För det andra ska du undersöka om det webbhotell till vilket du vill byta erbjuder alla de tjänster och funktioner du behöver. Det kan handla om databaser, versioner av skriptspråk och stöd för vissa mjukvaror.

En tredje sak du inte får glömma är att se till att du har dina inloggningsuppgifter till den aktör (registrar) med vilken du har registrerat ditt domännamn. När du byter webbhotell måste du nämligen peka om din domän mot det nya webbhotellets så kallade DNS-servrar. Om din registrar är densamma som ditt nuvarande webbhotell behöver du inte bry dig om detta.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit

SE-domän eller NU-domän?

SE-toppdomänen är den som gäller för Sverige som land. NU-domänen är egentligen toppdomänenför den lilla ön Niue i Stilla havet men eftersom ”nu” är ett vanligt

Läs Mer »