Bättre SEO med rätt webbhotell

Det var i april 2010 som Google officiellt gick ut med att hastigheten på hemsidor räknas in i deras sätt att ranka i sökresultaten. Med all säkerhet har det pågått ännu längre än så. Men då släpptes nyheten så att alla kunde ta del av den och göra något åt saken. Men hur många har egentligen gjort något åt sina sega sidor och brytt sig om sin SEO?

Man kan tycka att dåligt kodade hemsidor har en hög laddningstid, vilket förstås är korrekt i många fall. Men själva källan till varför en sida laddar segt beror oftast på webbhotellet. Överbelastade servrar med föråldrade hårdvaror och gamla program möts flera kunder av varje dag. Utan att peka ut något webbhotell i denna artikeln så vet de som är i branschen vilka vi talar om. En källa till detta kan bland annat vara Webmasters Network (WN.se) för den som är intresserad.

Dina kunder påverkas också

Det är simpelt. Sega sidor vill ingen person som surfa på Internet hamna på. Att en sida tar 0,5-2 sekunder tycker jag generellt är okej (snabbare är bättre). Men laddningstider över det och ända upp till 10+ sekunder är inte okej. Varken för Google eller dina kunder/besökare. Själv har man otaliga gånger hamnat på hemsidor som tar alldeles för lång tid på sig att laddas. Utan att tänka på det har man lämnat sidan innan man hinner se något på skärmen och gått vidare i sökresultatet som man fått upp tidigare.

Google märket detta. Inte minst om sidan man besökte använder sig av Google Analytics. Besökaren uppfattade sidan som seg och vill därför inte vänta tills den laddas klart och lämnar. Gör flera personer detta kommer det garanterat att påverka sidans ranking vilket är fullt naturligt. Snabbare sidor förtjänar en bättra placering, så enkelt är det.

Har du kollat över din hemsidas laddningstid och hur länge snittbesökaren brukar stanna?

Kanske dags att byta?

Om du upplever att din sida är seg. Att det tar lång tid att ladda upp nytt innehåll via FTP och andra hastighetsrelaterade saker. Då kanske det är dags att kolla över din kod för hemsidan samt kanske byta till ett snabbare webbhotell? En bra jämförelsesida för att mäta hastigheten på en server som ett webbhotell använder är webhosting-benchmark.com. Där finns just nu 18 företag som bedriver webbhotells verksamhet. Sidan mäter i realtid med cirka 1 timme mellan varje mätningar. Det är absolut den bästa källan för att hitta ett snabbt webbhotell för din hemsida.

Denna artikeln är skriven av Pierre Klaesson som driver företaget MrWebbhotell. De specialiserar sig på sökmotoroptimering och optimering av landningssidor. Företaget driver även webbhotell som presterar fruktansvärt bra om man tittar på jämförelsesidan över. Besök deras webbhotell här för att läsa mer om det och aktuella erbjudanden just nu.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit

SE-domän eller NU-domän?

SE-toppdomänen är den som gäller för Sverige som land. NU-domänen är egentligen toppdomänenför den lilla ön Niue i Stilla havet men eftersom ”nu” är ett vanligt

Läs Mer »